Välkommen till Hammarö Tapetserarverkstad

Våra tjänster

Webshop

Välkommen in i vår webshop. Här finner du produkter som tillverkats i vår tapetserarverkstad.

Vi klär om dina möbler

Vi ger nytt liv till dina gamla möbler. Med ny stoppning och nytt tyg kan möbeln ge dig glädje i många år till framöver

Båt

Vi renoverar båtdynor, båtkapell och andra typer av överdrag.

Kurser

Har du en möbel du vill klä om eller helt enkelt bara lära dig något nytt. Läs mer om vårt kursutbud.

Företag

Bli ett klimatsmart företag och klä om era möbler istället för att köpa nya

Tillsammans tar vi hand om vår planet

De senaste åren har svenskars konsumtion av möbler stegrat drastiskt – mellan 2009 och 2019 ökade konsumtionen med 47 procent. (Naturskyddsföreningen, 2021).
Visst behöver vi uppdatera hemmet ibland, men genom att låta klä om sin möbel istället för att köpa en ny så ger det ett sex gånger lägre klimatavtryck.

Om företaget

Hammarö Tapetserarverkstad startades 2022 av Mia Larsson. Kärnan i verksamheten är att ta hand om trasiga möbler, båtkapell mm och på så sätt förlänga deras liv med många år.
Vi strävar efter zero waste, och tillverkar därför egna produkter av spillmaterialet efter tillverkningen i vår verkstad. Som tex kuddar.
Vi räddar även gamla möbler i bra kvalitet som annars kanske skulle slängas, klär om dom och säljer dom vidare. Allt detta hittar ni i vår webshop.
Vi vill inspirera fler till återbruk genom att lära ut våra kunskaper via kurser.

Mia har 1 års utbildning till tapetserare i Herrljunga, olika kurser inom mönsterkonstruktion och sömnad på Art College i Göteborg, ca 10 år med möbeltapetsering bredvid sitt vanliga jobb, samt nu senast 2,5 år som lärling hos en Tapetserare i Karlstad i ryggsäcken.

Vi gör samarbeten med arkitekter, byggfirmor och inredare. Vi kan vara med från början i projektet och fungera som bollplank, eller så gör vi saker på beställning. Allt från nyproducerade restauranginredningar och möbler till att sy dynor, kuddar och klä om möbler. Vi samarbetar med möbelsnickare, lackare och sömmerskor som fixar det som inte vi pysslar med, så att vi kan leverera helhetslösningar.

Vi utgår från Hammarö, men jobbar även mot Karlstad och hela Värmland.

Vi strävar efter ett så litet klimatavtryck som möjligt, så vi producerar även egna produkter som pallar/ puffar, kuddar och lampskärmar av spillmaterial från verkstaden. I dessa produkter är det återbrukade material så långt det går. Vi kan även producera efter era önskemål.

Kundjobb

Kontakta oss

Har du en fråga du vill ha svar på eller ett speciellt önskemål. Kontakta mig via förmuläret så svarar jag så fort jag kan.